Március 15-e 2023-ban is számtalan izgalmas családi programot, koncertet kínál. A nemzeti ünnep alatt a múzeumok és közintézmények is különleges ingyenes programokkal várják az érdeklődőket.

Ünnepi programok Budapesten március 15-én

Íme egy rövid áttekintés mire is számíthattok az ünnep alatt!

Kossuth téri zászlófelvonás Március 15-én

A Parlament előtt, a Kossuth téren 9 órakor a hagyományos zászlófelvonással kezdődik az ünnepség. A nemzeti lobogó felvonása után 9.30-kor ünnepi huszármenet indul a Nemzeti Múzeum irányába. A menet útvonala érinti az Alkotmány utcát, a Bajcsy Zsilinszky utat, a Károly körutat és végül 10 órakor érkezik meg a Múzeumhoz.Március 15 leghíresebb alakjai a huszárok

Március 15-ei Díszünnepség a Múzeum Kertben

10.30-kor kezdődik a hivatalos ünnepség majd egész napos családi és gyerekprogramok várják a Nemzeti Múzeumban az érdeklődőket. A legtöbb program ingyenes, de némelyik előzetes regisztrációhoz kötött. a Részletes programokat ITT találod. 17.30-tól egészen este 23. óráig ünnepi fényekbe öltözik a Magyar Nemzeti Múzeum homlokzata is.

Március 15-e a Parlamentben

Ingyenesen látogatható az Országház is. 10 órától egészen 18 óráig az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát is.

Március 15-ei programok a Várkert bazárban

Kézműves foglalkozások, interaktív játékok, fegyverbemutató, lovas huszár-járőr szolgálat várja a kicsiket és nagyokat is egyaránt. A Csikós udvaron "Az Élő Történelem - Improvizációs Előadáson" pedig a Momentán Társulat idézi fel az 1848–49-es forradalom és szabadságharc budai Várhoz köthető eseményeit Katona Csaba történésszel. Az interaktív előadással a magyar történelem legizgalmasabb pillanatait és legjelentősebb alakjait elevenítik majd meg. A részletes programot ITT találodMárcius 15 2023-ban sok ingyenes rendezvénnyel várja az érdelődöket

Március 15-e a BTM Vármúzeumban

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum is nagyszabású, egész napos eseménnyel emlékezik meg az 1848-as forradalomról, és egyúttal búcsúzik két, nagy népszerűségnek örvendő időszaki kiállításától is. Az egyik A "Kádár (játék) katonái" a másik pedig a "Középpontban a középkor 7. - Ágyúgolyó és pohár" című tárlat. Emellett egész napos családi programokkal várják az érdeklődőket.

A játékos kézműves foglalkozások, szórakoztató bemutatók korhű öltözettel és felszereléssel, ismeretterjesztő tárlatvezetések minden korosztálynak szórakoztató kikapcsolódást ígér.Ünnepi programok Budapesten Március 15-én

Március 15 programok koncertek Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban

A Talpra Érd 14 órától kezdődő ingyenes ünnepi program a múzeumban, melyben a gyerekek kipróbálhatják többek közt a huszárkodást, de lesz fa kosárhinta, íjászkodás, népi fajátékok, és kézműves programok is. 16.30-tól Kalap Jakab szórakoztatja a kicsiket, 18.30-tól pedig az Aurevoir lép színpadra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!