A csúcsértékek 16 és 27 fok között alakulhatnak vasárnap, aztán jön a hidegfront.


Szombaton sok lesz felettünk a fátyolfelhő, így sokfelé szűrt napsütésre van kilátás, de csapadék nem várható. A nyugati-északnyugati szél többfelé élénk, az északi és az északkeleti tájakon erős lesz. Marad az enyhe idő, napközben 20-26 fokot mérhetünk - írja az Időkép. .

Vasárnap hidegfront érkezik, melynek hatására a nyugatira, majd az északnyugatira, északira forduló szelet erős, viharos széllökések kísérhetik. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, futó zápor. A csúcsértékek 16 és 27 fok között alakulhatnak, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb, de a front hatására a legtöbb helyen jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős-napos időre van kilátás. Csapadék késő délutántól az északi-északkeleti részeken fordulhat először elő. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákban helyenként talajmenti fagy, vagy akár gyenge fagy is előfordulhat, napközben pedig 14 és 19 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden helyenként futó záporok kialakulhatnak, miközben sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet az északnyugatira forduló szél. Napközben 19 és 27 fok közé melegedhet a levegő. Szerdán már mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, esni sehol sem fog. Néhol élénk lehet a délies szél. 18-27 fokot mutathatnak délután a hőmérők, északkeleten lesz hűvösebb.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!