Igazi ítéletidőre kell készülni.


Citromsárga figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat, erős széllökés, eső és zivatar miatt. Amelyik megyében nem elsőfokú, ott másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben, így gyakorlatilag az egész országban érezhető lesz a hidegfront.

Azt írták, hogy hétfőn napközben egyre nagyobb területen feltámad az északnyugati szél, a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén (Pest és Bács-Kiskun térsége), majd estétől már északkeleten is (Zempléni-hegység, Bodrogköz, Nyírség, Hajdúság)

A hidegfront miatt hétfő estig sok eső is várható. A Dunántúlon a csapadék zöme hétfő délelőttig leesik, míg a Dunától keletre hétfő délutánig, a Tiszántúlon késő estig csapadékos maradhat az idő.

Az északnyugati határvidéken ugyanakkor lényegesen kevesebb eső valószínű, arrafelé 5 mm alatt maradhat a lehullott csapadékmennyiség.

Hétfőn napközben a Tiszántúlon, illetve a délnyugati határ mentén lesznek kedvezők a feltételek zivatarok kialakulásához, melyekhez

Azt is írták, hogy a hétfő esti óráktól átmenetileg előbb az Északi-középhegységben, majd Szabolcsban, valamint Hajdú-Bihar megye északkeleti felén

Az Északi-középhegység szélvédettebb részein hétfő este a gyorsan fagypont alá csökkenő hőmérséklet hatására a napközben leesett esővíz lefagyhat.

A részletes, folyamatosan frissülő térképet a riasztásokról itt lehet megnézni.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!