Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egyre nagyobb veszélyben van a Föld, és bár kis lépéseket teszünk a megmentésére, ez lehet mégsem lesz elég. Éppen ezért olyan fontos, hogy mindenki tudatosabban éljen és segítsen a Föld megmentésén.

A norvégok úgy döntöttek, hogy nem engedélyezik az olajkitermelést a Lofoten-szigeteken (amely 53 milliárd dollár értékű olajtartalékkal rendelkezik), a szigetek ökoszisztémájának megmentése érdekében.

Malawi történetében először választottak nőt a parlament elnökévé. Esther Chilenje 1500 kiskorú lánnyal kötött házasságot érvénytelenített, és visszaküldte a lányokat az iskolába.

A svéd véradók minden alkalommal köszönetnyilvánító üzenetet kapnak, amikor az általuk adott vér megment valakit. Ezt Magyarországon is bevezették nemrég.

A veszélyeztetett fajok megmentését célzó törvénynek köszönhetően (Endangered Species Act) a kihalás szélére sodródott tengeri teknősök állománya 980%-kal növekedett.

A thaiföldi szupermarketek lemondtak a műanyag zacskók használatáról, és elkezdtél banánlevélbe csomagolni a termékeket.

Hollandia a világ első állama, ahol nincsenek kóbor kutyák.

Dél-Korea táncos rendezvényeket szervez a 65 év felettiek számára, hogy így küzdjenek a demencia és a magány ellen.

Rómában műanyag palackkal is lehet metrójegyet váltani. Így már 350 ezer palackot gyűjtöttek össze.

Kalifornia állam korlátozza a kisállat-kereskedésekben eladható kutyák, macskák és nyulak számát, arra ösztönözve az embereket, hogy a menhelyekről is fogadjanak örökbe állatokat.

A rizstermelők világszerte elkezdtek kacsákat tartani, ahelyett, hogy rovarirtókat használnának. A kacsák megeszik a kártevőket és a gyomnövényeket, de a rizst érintetlenül hagyják.

Kanada elfogadott egy törvényt, amely megtiltja a gyilkos bálnák és delfinek használatát a szórakoztatóiparban.

Hollandiában minden buszmegálló tetejét virágokkal ültetik be, hogy megmentsék a méheket.

Izland lett a világ első országa, ahol törvényesen garantálták a férfiak és a nők egyenlő fizetését.

A német cirkuszok hologramokat használnak élő állatok helyett.

A LavalBot víz alatti robot mikroszkopikus korallokat szállít a Nagy-korallzátony területére az óceán ökoszisztémájának helyreállítására.

4855 ember állt sorban az esőben, hogy elvégezzenek egy őssejt-tesztet, és megmentsék egy 5 éves kisfiú életét.

Egy indiai falu minden lány születését megünnepli 111 fa ültetésével. Már 350 ezer fát ültettek el így.

A hosszúszárnyú bálnára érvényes vadászati tilalomnak köszönhetően a faj egyedeinek száma pár százról 25 ezerre növekedett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!