A Boeing helyi idő szerint 0 óra 40 perckor indult Kuala Lumpurból 239 emberrel a fedélzetén. Alig több mint fél óra múlva örökre eltűnt a radarok elől, és azóta sem tudunk a repülőgépről semmit.


Hiába telt el már tíz év a Malaysia Airlines MH370-es járatának eltűnése óta, valójában egy fikarcnyival sem tudunk többet arról, hogy mi történt az utasszállítóval, mint a tragédia első óráiban. A Boeing 777-200ER helyi idő szerint 2014. március 8-án 0 óra 40 perckor indult Kuala Lumpurból Pekingbe. Utoljára 1 óra 19 perckor adott életjelet magáról, amikor a Kuala Lumpur-i központ utasította a pilótákat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a vietnami légi irányítással. Ekkor hangzott el az utolsó, azóta is sokat idézett mondat a pilótafülkéből:

Arra, ami ezután történt az MH370-essel és a rajta utazó 227 utassal és 12 fős személyzettel, egyelőre semmilyen magyarázat sincs. A gép nem sokkal az utolsó mondat után hirtelen nyugatra fordult és örökre eltűnt a radarok elől. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy végül az Indiai-óceán déli részén csapódott a vízbe, de mivel a repülőgép törzse és a fekete doboza soha nem került elő, ez sem több puszta spekulációnál.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!