A magyar női jégkorong-válogatott nagy lépést tett afelé, hogy feljusson a világelitbe. Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokság negyedik fordulójában a tök utolsó olaszokkal játszott, és a játszottat is szó szerint lehet érteni, óriási különbség volt a felek között.


Már az első harmadban 18-6-ra nyertük a kapura lövéseket, és ugyan kissé nehezen sikerült feltörni az olasz védelmet, a 11. percben Gasparics Fanni betalált, innentől kezdve nem volt megállás. Egy harmad után 3-0 volt ide és a folytatásban is futószalagon jöttek a magyar helyzetek, így a második szünetre már 7-0-s előnnyel mehettünk. A meccs végén is szereztünk még újabb két gólt, 9-0 lett a vége.

Ami a feljutást illeti, az már pénteken meglehet, ehhez az kell, hogy a dánok legyőzzék Ausztriát, mert akkor az osztrákok már nem érhetnek utol minket, a norvég-dán kettősből is csak maximum az egyik - a két északi csapat ugyanis egymás ellen zárja a vébét. Ha az osztrákok nyernek, akkor az utolsó, szombati játéknapra marad a döntés, mi épp Ausztria ellen lépünk jégre 19.30-tól.

Eredmény - divízió I/A világbajnokság, 4. forduló

Magyarország - Olaszország 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)

Fotó: MTI/Czagány Balázs


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!