És talpon maradt, miközben Besos a világ negyedik leggazdagabb emberéből a második lett. A cég értékének csökkenése nem az egyetlen csapás, ami a milliárdost érte.


Bár az Amazon és Jeff Bezos egyesek számára a siker jelzőfénye lehet, de még mindig csodálkoznia kell, hogyan vannak még talpon 1 000 000 000 000 dollár elvesztése után.

Nem, ez nem elírás volt, ez a nullák helyes mennyisége.

A technológiai vállalatnak november 9-én a piaci értéke 4,3 százalékkal, mintegy 879 milliárd dollárra csökkent.

A kontextus kedvéért fontos megjegyezni, hogy 2021 nyarán, egészen pontosan júliusban, a vállalat piaci értéke körülbelül 1,88 ezer milliárd dollár volt.

Brian Olsavsky, az Amazon pénzügyi igazgatója korábban azt mondta a Reutersnek: „Mindenütt arra utaló jeleket látunk, hogy az emberek költségvetése ismét szűkös, az infláció még mindig magas, az energiaköltségek pedig egy további réteget jelentenek az egyéb problémák által okozott költségeken felül. A legtöbb vállalathoz hasonlóan mi is lassabb növekedési időszakra készülünk."

Abban az időben a Bloomberg arról számolt be, hogy Jeff Bezos lett a világ negyedik leggazdagabb embere.

2022 sem volt könnyű év Bezos számára, akkor korábbi házvezetőnője is beperelte.

Azt állította, hogy

Mercedes Wedaa-t a milliárdos 2019-ben alkalmazta feladatára.

Az beadványt azonban elutasították, de a bírósági iratokból kiderült, hogy 22 oldalas titoktartási megállapodásában, amelyet a Bezosnak való munkavégzés előtt írt alá, bizalmasan kell kezelnie minden információt Bezosról és családjáról.

Bezos ügyvédje, Harry Korrell akkoriban azt mondta:

és ő volt a vezető házvezetőnő. Ő volt a felelős a saját szüneteiért és étkezési idejéért, számos fürdőszoba és pihenőszoba állt rendelkezésére neki és a többi alkalmazottnak. A bizonyítékok azt mutatják, hogy Wedaa asszony alkalmazását teljesítménybeli okokból szüntették meg."

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!