A Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének elnöke, Kiss Gergő a Demokratikus Lendület több tagjával játékhajót és miniatűr-helikoptert vitt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek - derült ki a DK által közzétett videóból.

Az akciót azzal indokolták, hogy elegük lett az „intézményesített lopásból, a korrupcióból és a pofátlanságból", a külügyminiszter azért kapta a játékokat, hogy „azokkal szórakozzon, ne a közpénzzel”.

Az ügy egyik előzménye, hogy a külügyminiszter egy hónappal korábban a horvát tengeren vakációzott, az ország egyik leggazdagabb emberének luxusjachtján. A Lady MRD-re keresztelt hajó Szíjj Lászlónak a tulajdonában van, aki állami megbízásokon szerezte vagyonának jelentős részét. Nyaralása közben a külügyminiszter Facebook-oldalán olyan képek jelentek meg, melyeken az irodájában dolgozik.

A helikopter ötlete onnan jött, hogy az utóbbi időben a külügyminiszter többször használt egy bőrülésekkel berendezett rendőrségi helikoptert, állítása szerint azért, mert

hirdetés

"annyi helyen kellett megjelennie, hogy képtelenség lett volna másképp utaznia".

A DK ifjúsági szervezetének tagjai pénteken a külügyminisztériumnál gyülekeztek, de az ajándékokat ott nem, csak a tárca levéltáránál tudták leadni. Kiss szerint egy dolgozó ígéretet tett rá, hogy a játékokat átadja Szijjártó Péternek.

Security Check Required

null



hirdetés