"Tószegen annyit kellett várniuk a mentőknek, hogy mire megérkeztek, a beteg meghalt. Másfél kilométerre voltak, de nem tudtak segíteni" - írja a hvg.hu.

A lap helyi forrásra hivatkozva azt írja, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószeg külterületi, úgynevezett "hobbi" részén - ahol kint laknak emberek - kedden rosszul lett egy 62 éves férfi.

Az idős férfi összeesett, és nem reagált.

A mentők a bejelentés után azonnal elindultak, ám először a helyszíntől 1,5 kilométerre lévő benzinkúton voltak kénytelenek várakozni, mert félő volt, hogy elakadnak a területre vezető, rossz állapotú úton.

Korábban ugyanis ott már beragadt a sárba egy mentőautó, és órákba telt a kiszabadítása.

hirdetés

A mentősökért elindult egy terepjáró, ami bevitte őket a beteghez, ám a 1,5 kilométeres útszakaszt 15 perc alatt tudták megtenni. Közben a beteg meghalt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője írásban megerősítette a lapnak, hogy a 1,5 kilométeres utat, ami "mélyen saras, agyagos, traktor szántotta" volt, negyedóra alatt tudták megtenni, terepjáróval.

Arról nem nyilatkozott, hogy ha korábban odaérnek a szakemberek, vajon meg lehetett volna-e menteni a beteg életét.

Győrfi Pál azt is közölte: "Az ott tartózkodók által a mentésirányító telefonos segítségével megkezdett újraélesztési kísérlet sajnos sikertelen volt. A halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni."


hirdetés