Sebastian Vettel és a Ferrari odapörkölt Japánban a Merciknek a Hagibisz tájfun miatt vasárnap, három órával az eredetileg tervezett versenyrajt időpontja előttre halasztott a Japán Nagydíj időmérő edzésén. 2006 óta nem volt olyan, hogy a Ferrari foglalja el az első két rajtkockát.

Sebastian Vettel és a Ferrari odapörkölt Japánban a Merciknek

Közbeszólt a Hagibisz tájfun, ezért vasárnap, három órával az eredetileg tervezett versenyrajt időpontja előtt tartották a Japán Nagydíj időmérő edzését.

Aztán, nem sokkal később kiderült, mennyire más a futam, mint az időmérő. Az enyhén felhős, szeles időben Bottas Vettelt és Leclercet is lerajtolta, azonnal az élre állt.

LAP 1/53: Bottas gets a brilliant start and leads!

Drama behind as Verstappen and Leclerc tangle, and the Ferrari man tells the team his car has damage#JapaneseGP ???????? #F1 pic.twitter.com/JlW0yNLTbL

- Formula 1 (@F1) October 13, 2019

A monacói autóversenyző összeakadt, ezzel kavicságyba lökte az ötödik helyről érkező Verstappent - a Ferrari és a Red Bull is sérült.

Leclercnek - aki a Verstapennel (18.) ellentétben nem esett ki, sőt a harmadik helyen autózott tovább - rá is szóltak a fülére, hogy azonnal menjen ki elemcserére, de tojt az utasításra, a negyedik körig erőlködött, hátha. Ráadásul eközben újabb bajt okozott - a sérült első szárnyáról leesett valami, ami Hamilton autóját találta el, az is megsérült.

A rajt után mindkét Ferrarit vizsgálták. Vettelt állítólagos kiugrása miatt nem büntették meg, Leclerc-Verstappen afférról a verseny után döntenek majd. Amúgy előbbi végül csak kiállt szárnycserére és eztán hátulról előzgette magát egyre előrébb, a baleset miatt, utóbbi a 14. körben végleg feladta.

Később, a kerékcseréket követően sem nagyon változott semmi, a két Mercedes - köztük Vettellel - a remek rajtjának és Hamilton leggyorsabb köréért járó bónuszpontnak köszönhetően behúzta, matematikailag is biztossá tette a konstruktőri világbajnoki címet. Ez a hatodik nekik zsinórban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!