Bár viszonylag eseménytelen volt, mégis lesz miről beszélni a Forma-1 Monacói Nagydíja után, amit Max Verstappen nyert meg Carlos Sainz és Lando Norris előtt. A Red Bull hollandja ezzel átvette a vezetést az összetettben. Lewis Hamilton csak hetedik lett.

Kapcsolódó

Leclerc hiába nyerte az időmérőt, nem indul a futamon

Műszaki hiba miatt szomorkodhat a hazai pályán versenyző pilóta.

A Ferrari számára elég rosszul indult a futam, ugyanis az élről induló, de az időmérőn az autóját összetörő Charles Leclerc problémát észlelt a versenygépén, a garázsba gurult, majd a rajt előtt nem sokkal jelezte a csapata, hogy nem tud elindulni a versenyen. A második rajtkockából rajtoló Verstappen agresszívan lezárta az utat a kezdésnél előzni próbáló Valtteri Bottas előtt, onnantól kezdve pedig magabiztos előnyt autózott ki.

Az első 30 kör viszonylag eseménytelenül telt el, majd a hetedik helyről induló Hamilton indította a sort és kiment kerékcserére. Nem sokkal később a csapattársa is követte, ám ami a britnél flottul ment, a finnél már nem:

Bottas autójáról nem tudták leszedni a jobb első abroncsot, ezzel pedig a 31. körben véget ért számára a futam.

A Mercedes taktikázása sem jött be, Hamilton pozíciókat vesztett és beragadt a hetedik helyre, szóvá is tette a rádión mindezt. A kiállásoknak köszönhettük egyébként az első igazi csatát, a pályára visszatérő Sebastian Vettel verte vissza Pierre Gasly támadását.

A folytatásban sem nagyon kockáztattak a csapatok, igaz, az első tízben Hamiltont leszámítva mindenki elégedett lehetett a helyezésével. Eléggé úgy tűnt, hogy a mostani versenygépek túl nagyok a monacói utcai pályára.

Nem történt változás az élmezőnyben, Leclerc és Bottas kiesésével Verstappen simán nyert, ez volt pályafutása 12. futamgyőzelme és vezet a pontversenyben. Ő az első holland az F1 történetében, aki az élen áll.

Sainz és Norris is élni tudott a kínálkozó lehetőséggel és odaértek a dobogóra. Sergio Pérez szerepelt bravúrosan, a kilencedik helyről indulva ért be negyedikként, míg Vettel az eddigi legjobb eredményét érte el az Aston Martinnal, ötödik lett. Gasly, Hamilton (övé lett a leggyorsabb körért járó plusz pont), Lance Stroll, Esteban Ocon és Antonio Giovinazzi ért még oda a pontszerző helyekre.

A vb két hét múlva Bakuban, az Azeri Nagydíjjal folytatódik.

sofascore.com

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!