Ezzel a legnagyobb forgalmú állomások kerülnek vissza a metró vérkeringésébe.


Január közepén átadhatják az utasforgalomnak a 3-as metró Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomásait, jelenleg a próbaüzemi teszteket végzik – közölte a BKV Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a két állomáson november végén kezdődtek el a műszaki átadás-átvételi eljárások, és már folynak a próbaüzemi tesztek is. Az állomási próbaüzem valamennyi gépészeti és elektromos berendezés és rendszer működésének vizsgálatát jelenti.

Ezután következnek az integrált tesztek és a próbafutások, amelyek az üzemszerű használatra kész állapot igazolására szolgálnak.

A 3-as metróvonal minden megújult állomása akadálymentesen elérhető; a Deák Ferenc téren egy nagy kapacitású hagyományos lift, a Ferenciek terén pedig ferdepályás felvonó épült.

A Deák Ferenc tér a 3-as metróvonal legforgalmasabb állomása, amely egyben fontos közlekedési csomópont is. Szintén kiemelt forgalmú a városközpontban elhelyezkedő Ferenciek tere megálló. A BKV kezdeményezésére, a felújítási munkafolyamatok átütemezésével a két állomás eredetileg jövő márciusra tervezett átadása már januárban megtörténhet – írták a közleményben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!