Jákob Zoltán kedves és humoros, a vagyonán túl is bőven tud mit adni egy hölgynek – kérdés, ki az a jelentkezők közül, akit a többi is érdekel.

Jákob Zoltán az első olyan Nagy Ő a műsor hazai történetében, akiről korábban sosem hallottam, vagy ha igen, nem lépte át az ingerküszöbömet. Ez annyiból jó, hogy előítéletektől mentesen tudtam leülni a tévé elé.

Persze az ember hajlamos nem szeretni a nagyon gazdag és nagyon sikeres pasikat, de be kell vallanom, Jákob Zoltán nekem kellemes csalódást jelentett. Ő nem az a rámenős, lehengerlő macsó, amilyen Árpa Attila vagy akár Noszály Sándor volt.

Nem értek egyet azokkal a kommentelőkkel, akik szerint, ha nem lenne pénze, Jákobot bottal sem piszkálnák a nők. Tapasztalatom szerint nagyon sok hölgynek – a kifejezetten dekoratívaknak is – imponál, ha egy férfi kedves és jó a humora, márpedig a körömmilliárdos az eddigi benyomásaim alapján ilyen.

És persze azt se feledjük, hogy Jákob nulláról indulva építette fel magát, ami azt sugallja, hogy nem hülye.

Jákob vagyonának persze van jelentősége, nyilván nem taposnák egymást a feleségjelöltek egy matek-fizika tanárért, vagy egy bolti eladóért. De semmi esetre sem a pénz az egyetlen pozitívum, amit elmondhatunk Jákobról. Egyszer kísérlet képepn beépíthetnék a műsorba, hogy a Nagy Ő bevallja a lányoknak: tönkrement, mindenét elvesztette. Kíváncsi lennék, kik maradnának.

A műsorvezető ismét Lékai-Kiss Ramóna, aki immár a stabil műsorvezetők közé tartozik, lehet rá építeni, profin hozza, amit kell.

A versenyzők száma évről évre változik, idén 17 hölgy költözött be Jákob Zoli kastélyába, hogy megmérkőzzön a férfi kegyeiért. A műsor jelentős része azzal telt, hogy ők megérkeznek, bemutatkoznak.

A hölgyek igyekeztek már a belépőjükkel nagy hatást tenni a nagy Őre, és nem azok döntöttek jól, akik luxusautón érkeztek, ebben a műsorban egy Ferrari nem számít különlegesnek.

Mindjárt a műsor elején megjelent az égen egy helikopter. A pilótaülésben egy hölgy ült, bár landolás után nem ő szállt ki.

Na persze hamar kiderült, hogy megérzéseim jók voltak, a pilóta is versenyző, neve Zsuzsa. Azért egy helikoptert vezető csaj az nagyon vagány. Zolinál is erős plusz pontot jelentett.

Vicces momentum volt, hogy Emőke úgy köszöntötte Zsuzsit, mint aki ott látja először, pedig mint láttuk, egy helikopteren érkeztek.

Akadt jelentkező, aki az egész családot magával hozta, anyut, aput és a kislányát. Titkon vártam, hátha feltűnik a férj is, de ez szerencsére nem történt meg. Az apuka kissé régimódian Jákob Zolira bízta a lányát, és előre áldását adta az esetleges frigyre.

A kislány is megkérte, hogy Zoli vigyázzon az anyukájára.

Nem tudom, mennyit ért meg az egészből. Felfogta, hogy ennek a játéknak akár az is lehet a vége, hogy az aranyos, szakállas bácsi lesz az új apukája?

Igaz, a magyar Nagy Ő történetében még nem született igazi párkapcsolat a műsorból, de külföldön volt rá példa, szóval semmit sem lehet kizárni. Hozzáteszem, Zoli nagyszerűen megtalálta a hangot a kislánnyal, ami Bettinának nagyon imponált.

Egyébként közel sem Bettina volt a leganakronisztikusabb szereplő. A kétes címért versenyben van a 20 éves Nati, akit félmeztelen férfiak cipeltek be díszes hordágyon – és beszédmodoráról nekem valamiért folyamatosan Kiszel Tünde jut eszembe –, illetve Zoé, aki saját állítása szerint a Romanov család leszármazottja, és társalkodónő, londiner kíséretében érkezett.

Vivien kakukktojás abból a szempontból, hogy ő korábban már randizgatott Zolival, amit a csajok persze nem hittek el neki – pedig hát egy ilyen blöfföt roppant könnyű volna tesztelni, csak meg kell kérdezni Zolit. Ez azonban senkinek nem jutott eszébe.

A nyers, szókimondó cukrász, Edina szerepe egyértelmű, ő a balhéfaktor. Olyan személyiség, aki minden harmadik mondatával belegyalogol valakibe, mert kendőzetlen őszinteséggel kimondja, amit gondol, és mindig száz százalékban meg van győződve az igazáról.

Számomra az egyik legszimpatikusabb versenyző Csenge, aki busszal érkezett.

A hölgyeket legjobban talán a menyasszonyi ruhában érkező, és – a többiekhez képest – idősebb Adél akasztotta ki, de Zolira sem tett jó benyomást ez a fajta rámenősség. Nekem a tatarozott arc sem jön be amúgy, de Zoli erről nem nyilatkozott.

Színfolt a nigériai-magyar-amerikai stewardess, Mariah Mama, aki igazi energiabomba, de kissé túl is tolja a pörgést. Amint kettesben maradtak, beült Zoli ölébe, éz első este végére eljutott oda, hogy szívesen szülne babát Zolinak.

Meglepő fordulat volt, amikor az egyik luxusautóból Rubint Réka szállt ki. Aztán némi lebegtetés után persze kiderült, hogy nem ment szét a Schorbert család, Réka egy barátnőjét hozta el Zolinak.

Érdekes még Virág szerepeltetése. Ő már Árpa Attila kegyeiért is versengett, ő volt az, aki tavaly bikiniben érkezett és Árpára bízta, hogy válasszon neki ruhát. Nem tűnik bonyolult léleknek. Jákob Zoli meg is jegyezte:

Rögtön az első adásban beindultak a cicaharcok, különösen Edina és Nati szeret beleszállni másokba, de senkit nem kell félteni. Legfeljebb szegény Zolit, akit néha szó szerint szétszednek ezek a nők. Mint megtudtuk, hamarosan két hölgynek távoznia is kell – bevallom, nekem nem okozna nehézséget szűkíteni a mezőnyt, feltéve, hogy a szerkesztők nem szólnak bele. Na persze, én már réges-rég megtaláltam a Nagy Őmet, úgyhogy ez nem az én problémám. De Zolin azt láttam, hogy a nagyon nyomulós hölgyek kevésbé jönnek be neki, és az sem hatja meg, ha adott esetben egy szereplő bugyi nélkül érkezik.

Van új elem is, a hazatérés kulcsa, amiről egyelőre nem árulták el, mi a szerepe. Azt sejtem, ez afféle védettséget jelent majd. A hölgyek közül volt, aki azt mondta, inkább nem szeretné megkapni, mert nem tudni, mivel jár. Erika minden esetre örült neki, hogy Zoli neki adta.

Összességében szórakoztató volt az első epizód, bár a csajok civakodása közben azért voltak facepalm pillanatok.Jákob Zoltán nekem az eddigiek alapján kifejezetten szimpatikus, megkockáztatom, a legszimpatikusabb Nagy Ő, akit eddig láttam, Molnár Aniktó is beleértve. Hogy morális szempontból mennyire elfogadható egy ilyen műsor… Én úgy vagyok ezzel, hogy az életben is vannak emberek, akinek nem értek egyet a döntéseivel, de a saját életével mindenki azt csinál, amit akar.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!