Zárásként egy hangtálas foglalkozás pedig teljesen lenyugtatott. A Birds of Paradise jógastúdióban jártunk.

A sport mindig is a hétköznapjaim része volt, de az elmondható, hogy inkább a helyváltoztató mozgás híve vagyok. A jógát a covid alatt próbáltam ki otthon, egy online edzés keretein belül, viszont régóta győzködtem magam, hogy elmenjek egy rendes órára. Már csak azért is, mert nagyon

és mit tud nekem adni, aki világéletemben futottam, úsztam, tehát gyorsaságon alapuló sportokat csináltam. A jóga ennek a tökéletes ellentétje, a Bikram jóga pedig még ennél is extrább.

Beérve a Birds of Paradise designos stúdiójába, rögtön egy kellemes érzés lett rajtam úrrá, hála a szívélyes fogadtatásnak és a mennyei illatoknak. Megtetszett, hogy mennyire igényesen és precízen rendezték be a stúdiót, és hogy mindennek megvan a maga helye. Máris úgy érzetem, hogy egész más lesz így jógázni, mint otthon a képernyő előtt. Ahogy érkeztek a rutinos jógázók, egy kissé elkezdtem tartani attól, hogy mégis hogyan fogok helyt állni. Szerencsére Vályi Tamás oktató látta rajtam a feszültséget, és azonnal megnyugtatott, hogy ez teljesen természetes, de aggodalomra semmi ok. Megtudtam, hogy – hacsak nincs valamilyen komolyabb egészségügyi problémánk – a 40°C-ra felfűtött termemben végzett Bikram jóga egyáltalán nem veszélyes.

Az egymásra épülő ászanák, vagyis gyakorlatok szépen felépítették az óra ívét. Persze tíz perc után már izzadtam, és a végére semmi nem maradt szárazon, de

Ugyan nem én vagyok a világ leghajlékonyabb embere, a kötött izomzatom ellenére azt tapasztaltam, hogy mindent bele tudok adni annak érdekében, hogy minél jobban megnyújtsam magam, és a tőlem telhető legtökéletesebbre törekedjek. A gyakorlatok között gyakran volt szünet, amikor csak háton fekve pihentünk kb. fél percig. Tamás arra is odafigyelt, hogy kezdőként terelgessen a helyes pozíciótartásra, de sosem éreztem azt, hogy kínos lenne, ha egyszer-egyszer kibillenek az egyensúlyomból. Ugyan az óra nem a hivatalos 90 percig tartott, de szerintem ugyanúgy élveztem volna, hiszen az egy óra is gyorsan eltelt.

Az este megkoronázásaképp

Talán nem is gondolnánk, de a hosszabban (akár 3-4 percig) kitartott nyújtásokkal a test mélyebb kötőszöveteire tudunk hatni. Itt teljesen el tudtam engedni a testi és lelki feszültségeket, a hangtálak megnyugtató hangjára szinte el is aludtam. És bár ezt a tényt félve osztottam meg Sas Zsuzsi oktatóval, ő megerősített, hogy pont ez a lényege a foglalkozásnak, hogy az idegrendszer megnyugodjon és az elme elcsendesedjen. A másfél óra könnyen elrepült, és a zuhany alatt arra jöttem rá, hogy a testem sokkal több mindenre képes, mint gondolnám.

A stúdió kínálata egyébként sokszínű, szobahőmérsékleten Vinyasa Flowt tartanak (kreatív gyakorlatok a légzés, és az órát kísérő zene ritmusában áramolva történő nyújtás és erősítés), illetve Hot Vinyasa, és Inferno Hot Pilates óráik is vannak, valamint HIIT jellegűek a feszesedni vágyóknak. Mindenképpen vissza fogok térni!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!