Giorgio Pianosa Mert a mamának így jó! avagy a hétköznapi hazugságok vígjátéka az Újszínház előadásában: fordulatok, helyzetkomikumok, hamisítatlan, harsány olasz karakterek április 15-től 19:00 órától 48 órán keresztül eléhető a színház youtube oldalán: www.youtube.com/watch?v=CSi_MPNUSDY

Napok óta keringenek az interneten és a különböző közösségi portálokon az operatív törzset ábrázoló kifestők. Az ORFK szóvivője, Gál Kristóf vette a lapot, és bemutatta a rajzokat. Ha kedvet kapott az operatív törzs színezőhöz, akkor az Upszajándék oldaláról letölthetőek.

Operatív törzses kifestőt villantott Gál Kristóf a mai tájékoztatón

Nagyot ment a szóvivő a mai sajtótájékoztatón.

A Minden Napra Egy Mese oldal szervezői betartják, amit a nevükben írnak. Youtube csatornájukon a Móra Ferenc Kiadó Népek meséi sorozatából naponta egy-egy neves előadó, színész olvas fel ismert és kevésbé ismert meséket. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekek már kiskorukban megértsék és megszeressék más népek kultúráját. Természetesen magyar mesék is hallhatóak. Minden színész a saját telefonjával vette fel a videót, legutóbb Szabó Erika által elmondott indiai mese került fel az oldalra.

Oláh Andrea Könyvben utazom podcast sorozatából két magyar szerzőt ajánlunk. A TV Paprika egyik legismertebb és legkedveltebb mesterszakácsa, Bede Róbert Természetesen magyarul című könyvében a Kárpát-medence hozzávalóiból készít egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes fogásokat. A szerzővel főzésről, ételekről és a könyv elkészítésenek titkairól beszélgettek. A beszélgetés időtartama 18 perc, ezen a linken érhető el. Szelle Ákos Sebek a falon pszichothrillere a skandináv krimik hátborzongató hangulatát idézi. A podcastban a legfontosabb karakterek motivációiról, a regényben helyszínéül szolgáló falu "levegőjéről", a kilátástalanságról, a kiszolgáltatottságról, és a regény skandináv krimikre hasonlító vonásairól beszélgetnek a szerzővel. A beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg, időtartama 20 perc.

Ha valaki szeretné kipróbálni a különböző jóga típusokat, most megteheti, ugyanis folytatódik az ingyenes Cosmo online jóga: dinamikus, yin-yang vagy stresszoldó jógák közül lehet választani. Az időpontok és az órák típusai a Cosmo Facebook-oldalán elérhetőek.

Nem tudunk betelni az Óbudai Danubia Zenekar otthonról készült videóival. A legutóbbiban a pedagógusoknak, és a kitartó szülőknek szerettek volna köszönetet mondani és mosolyt csalni az arcukra:

Mosolyra fordítva:)(:

A zene: Öröm????????A család: Boldogság????????‍????‍????‍????Küldjük ezt a videót a fáradhatatlan pedagógusoknak, és a kitartó szülőknek, akik a mindennapi főzés, mosás, online tanítás, leckeírás és az összezártság minden nehézsége mellett is képesek mosolyra fordítani a család életét!

Közzétette: Óbudai Danubia Zenekar / Danubia Orchestra Óbuda - 2020. április 13., hétfő

Ez pedig már nem online, hanem a jövő: a Szabad Tér Színház "ÖSSZEFOGÁS GÁLÁT" szervez a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színészek és előadóművészek megsegítésére. A gála lehetséges időpontja a helyzet alakulásától függően 2020. július 11-re, vagy ha a járványügyi helyzet úgy kívánja, augusztus 16-ra tervezik. Az előadás(ok) teljes bevételét a fellépő művészek között osztjuk szét. A gálaestre profi előadók jelentkezését várják prózai, zenés- vagy bármilyen más előadóművészeti produkcióval, fellépőként maximum öt-, többszereplős jelenet esetén legfeljebb nyolcperces, a legszélesebb műfaji skálán mozgó műsorszámmal. A jelentkezéseket (műsor címe, szerző, időtartam, előadók száma, neve, elérhetősége) 2020. április 30-ig az alábbi címre várják: [email protected]

Kiemelt kép: Balázs Attila /MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!