A hegymászó videós bejelentkezésében beszélt arról is, hogy ez a mászás lehet karrierje csúcsa.


Megrázó, de bizakodó videós üzenetet küldött Suhajda Szilárd a Mount Everestről, miközben arra készült, hogy nekiinduljon élete legnagyobb kihívásának.

„Terveim szerint három nap múlva érem el az Everest déli nyergét, és onnan az úgynevezett 4-es táborból, 7950 méteres magasságból veszi kezdetét a tulajdonképpeni csúcsmászás. Három nap múlva érem el a rajtvonalat. Talán pont ebben más ez az expedíció. Bár a forgatókönyv és a stratégia nagyon hasonlít bármelyik másik korábbi csúcsmászáshoz, de tudom azt, hogy ez a legnagyobb feladat. Az eddigi legnagyobb feladat előtt állok, és ez az ami mássá teszi ezt az expedíciót.

A legnagyobb feladat, de egyben a legnagyobb kockázat is olyan értelemben, hogy nem jártam még ilyen magasságban. A K2-höz képest is egy új dimenziót jelent ez a plusz 237 méter. Nem tudom, hogy mi fog odafenn történni. Annyit megígérhetek, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, és abban pedig nagyon bízok, hogy mint eddig, most is józan, megfontolt és helyes döntéseket tudok majd hozni, még oxigénszegény állapotban is.

– mondta a Bizalmi Kör - Vezetői Klubnak készült üzenetében.

VIDEÓ: Suhajda Szilárd utolsó nyilvános bejelentkezése

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a mentőexpedíció nem találta meg a magyar hegymászót, ezért befejezték Suhajda Szilárd keresését.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!