A Fővárosi Vízművek 56 ivókutat és 549 közutat, valamint mobil vízosztó pontot biztosít a vízvételezésre. Az FKF locsolóautói az aszfaltra permetezett vízzel mintegy 6-8 Celsius-fokkal hűtik le az utakat.


A jelenleg érvényben lévő másodfokú hőségriasztás idején a főváros cégei különböző intézkedésekkel igyekeznek enyhíteni az emberek hőségérzetén – írja az enbudapestem.hu.

A Fővárosi Vízművek 56 ivókutat és 549 közutat, valamint mobil vízosztó pontot biztosít a vízvételezésre, illetve a BKK is megnyitja ügyfélszolgálatait, ahol a légkondicionált helyiségekben díjmentesen használhatók a vízautomaták.

Az FKF locsolóautói vasárnap este óta folyamatosan, kétszer tizenkétórás műszakban, műszakonként jellemzően 20-25 célgéppel, vagyis 24 órában 50 járművel locsolják a budapesti közúthálózatot. A nappali műszakban elsősorban a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, hogy a munkagépek a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a forgalmat.

Az új járműbeszerzéseknek köszönhetően folyamatosan növekszik a klímaberendezéssel ellátott villamosok, trolibuszok és autóbuszok száma Budapesten. Ezek a nyári hőségben megfelelő hőmérsékletet biztosítanak az utasoknak és a járművezetőknek egyaránt.

A FŐKERT arra kéri a budapesti erdőkben és természetvédelmi területeken kirándulókat, hogy kizárólag a kijelölt tűzrakóhelyen gyújtsanak tüzet, valamint a nagy melegre és szárazságra tekintettel ott is fokozott elővigyázatossággal, a szabályokat és előírásokat gondosan betartva tegyék meg. Amennyiben a hőség miatt az elkövetkező időszakban Budapest és Pest megyében is tűzgyújtási tilalom lép életbe, úgy a tűzrakás ezen időszak alatt a kijelölt tűzrakóhelyeken is szigorúan tilos.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!