A hattagú család számára a támadás kezdetekor úgy tűnt, biztonságos helyre tudtak menekülni, de a Hamász fegyveresei végül mindannyiukat megölték.


Házuk biztonsági szobájában keresett menedéket a Hamász rakétatámadásai elől egy hattagú izraeli-amerikai család, akik az óvóhelyről több szívszorító sms üzenetet is küldtek hozzátartozóiknak. Végül nem élték túl a támadást.

Október 7-én a dél-izraeli Nir Oz kibucra is rátámadt a Hamász, az itt élő izraeli családok többsége pedig házuk biztonsági szobájába menekült. Így tett Yonatan Kedem Siman Tov a feleségével és három kisgyermekükkel, valamint a 70 éves édesanyjával. Amikor rakéták kezdtek becsapódni a településen, a Tov család bezárkózott az óvóhelyre, ahonnan többek között ezt az üzenetet küldték rokonaiknak, barátaiknak:

„Sziasztok! Bejutottunk házunk biztonsági szobájába, minden rendben van.”

Aztán már nem érkezett több üzenet a Tov családtól. Később kiderült, a Hamász fegyveresei betörtek az otthonukba, és lelőtték őket az óvóhelyükön.

„Egy egész családot öltek meg gonosz gyilkosok, akik pusztán azért lőtték le a gyerekeket és a szülőket, mert zsidók voltak. És ez csak egy történet a sok közül. Ez elviselhetetlen” – írta a Facebookon a Tov család egyik barátja, Yishai Lacob.

Forrás: New York Post


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!