Alacsony magasságból csapódott be a vízbe, így a legénység súlyos sérülések nélkül el tudta hagyni a kabint. A roncs kiemelésére egy úszódarut kell a Balatonra vontatni.


Gyakorlatozás közben zuhant a Balatonba a rendőrség MD 500E típusú helikoptere csütörtökön kora délután Balatonszéplak közelében. A balesetet vélhetően az okozta, hogy a helikopter rotorjai a felkavart párában nem találtak elég levegőt - írja a Blikk.

Az R501-es lajstromjelű géppel a Készenléti Rendőrség légirendészeti igazgatóságának pilótái rendőrökkel és speciális mentőkkel a vízből mentést gyakorolták. A gyakorlatozást hétfőn kezdték, péntekig tartott volna, de a baleset miatt felfüggesztették.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy a gép a parttól körülbelül 300 méterre került bajba - tisztázatlan okból. A Blikk azonban azt írja, hogy

A balesetről készült felvételen is látható, ahogy a viszonylag alacsonyan lebegő gép hirtelen irányíthatatlan forgásba kezd, majd néhány másodperc múlva a vízbe csapódik.

Mivel a becsapódás alacsony magasságból történt, a személyzet súlyos sérülések nélkül el tudta hagyni a víz alá került kabint. Ezután egy közeli hajó legénysége sietett a segítségükre, és ellenőrzésre a siófoki kórházba szállították őket.

A balatoni vízi rendőrök teljesen lezárták a baleset helyszínét: azt sem úszva, sem hajóval nem lehet megközelíteni, és megkezdték a baleset körülményeik kivizsgálását a Légügy Igazgatóság szakértőinek bevonásával.

A gép kiemelésére pedig úszódarut kell vontatni a Balatonra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!