Az Energiaügyi Minisztérium „érdemben vizsgálja” a Fidesz-frakció kérését. Mint írták: méltányos elszámolási rendszer kialakítására törekszenek.


Máris reagált az Energiaügyi Minisztérium Kocsis Máté azon javaslatára, hogy ne töröljék el az éves szaldóelszámolást a napelemeknél. Mint írták: „érdemben vizsgálják” a Fidesz-frakció kérését.

Kocsis Máté frakcióvezető keddi Facebook-bejegyzésében azt kérte Lantos Csaba energiaügyi minisztertől:

„Nem fair velük szemben, hogy menet közben változnak a szabályok, nem fair, hogy korábban szerzett jogaik sérülnek, hiszen a napelemek telepítésekor más megtérülési feltételekkel számoltak, a brüsszeli direktíva pedig ezeket utólag kívánja megváltoztatni” - írta Kocsis.

Délután megérkezett az Energiaügyi Minisztérium válasza is. A tárca a Facebookon azt írta:

„Egy méltányos elszámolási rendszer kialakítására törekszünk, amely megfelelően támogatja a magyar családokat a saját áramfogyasztásukat részben fedező, meglévő napelemeik működtetésében” - tették hozzá. Az is kiderült a bejegyzésből, hogy a következő napokban a tárca közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor egyeztet a szakmai szövetségek képviselőivel, Lantos Csaba energiaügyi miniszter pedig a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökével, Juhász Edittel.

(Forrás: Portfolio)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!