Az új rendszer lényege, hogy hétköznap délután 4 után, egészen másnap reggel 8-ig csak néhány kijelölt helyen lehet orvoshoz fordulni.


Október elsejétől Budapesten is életbe lép az a sokak által már vidéken megismert új ügyeleti rendszer, aminek az a lényege, hogy hétköznap délután 4 után, egészen másnap reggel 8-ig csak néhány kijelölt helyen lehet orvoshoz fordulni.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által kiadott tájékoztató plakát szerint receptért, vagy ha három napnál tovább nem múló légúti vagy emésztési panaszok gyötörnek, rendelési időben kell a háziorvoshoz menni. Ügyeleti időben csak akkor kereshetik fel az orvost, ha riasztó tünetek vannak, vagy egy krónikus betegség akut panaszokkal jelentkezik.

Az ügyeleti helyszínek száma is korlátozott lesz (a 15 helyszínen 28 felnőtt- és három gyerekellátóhely lesz). Erről is közzétették már a pontos listát. A táblázatban sárgával jelölt helyek a gyerekorvosi ügyeletet jelzik.

Hétköznap délután 4 után, illetve hétvégén és ünnepnapokkor ide lehet menni, bár két telephelyen szükség esetén "törzsidőn kívül is" lesz ellátás. Azt, hogy melyik ez a kettő, nem derült ki.

(via 444)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!