Még több tucat vádlottnak osztottak ki szabadságvesztéseket és felfüggesztett börtönbüntetéseket is.


Ítélet született a hazai ásványvízpiac egykori jelentős piaci szereplő cégének kecskeméti ügyvezetőjének ügyében. A Kecskeméti Törvényszék

- írja a 24.hu.

Még további mintegy 30 vádlottat 1-től 4 évig terjedő szabadságvesztésre, illetve felfüggesztett börtönbüntetésekre ítéltek. Az ítélet nem jogerős.

A lap emlékeztet rá, hogy 2018-ban a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 50 vádlottal szemben nyújtott be vádiratot. Az ok: több gazdasági társaság felhasználásával megvalósított, éveken keresztül működő és a költségvetést jelentős mértékben károsító bűnös tevékenység. A vád szerint 4 milliárd 245 millió 947 ezer 719 forint értékű vagyoni hátrányt okozott a bűnszervezet a költségvetésnek. A költségvetési csalás elkövetéséhez belföldi és uniós gazdasági társaságokat használt fel.

A per elején 20 vádlott beismerő vallomást tett, így az ő ítéletük már akkor jogerőssé vált.

A per egyik főszereplője az egykori ásványvíz-forgalmazó cég, az Aqurius-Aqua Kft. ügyvezetője volt. Cégének közel 30 százalékos részesedése volt akkoriban a hazai piacon. A cég felszámolás alá került. A leányvállalatához tartozó luxusjachtot pedig tavaly áron alul elárverezték.

Az ellene felhozott vádpontokban a férfi végig tagadta a bűnösségét.

A büntetőtanácsa még további 10 embernek 1 év és 3 év közötti börtönbüntetéseket szabott ki. A többi vádlott 1–2 éves börtönbüntetéseit pedig több év próbaidőre felfüggesztették.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!