Rekord idősen, 73 évesen lett anya egy indiai nő, miután 80 éves férjével majdnem 60 éven át sikertelenül próbálkoztak gyereknemzéssel.

Mangayamma Yaramati ráadásul

egyből ikreknek adott életet

szeptember 5-én. A már idős, nyugdíjas asszony mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe - olyan donor-petesejtet kapott, amit férje, Sitarama Rajarao spermájával termékenyítettek meg.

Mielőtt az idős asszony belevágott volna a lombikbébiprogramba, számos konzultáción és vizsgálaton vett részt. Az egészségügyi szakemberek megállapították, hogy kora ellenére jó egészségnek örvend, így engedélyezték számára a szülést.

A házaspár ikerlányai egészségesen születtek, édesanyjuk pedig világra hozásuk után méltán érdemelhette ki a világ legidősebben szülő nője címet.

A történet azonban nem teljesen végződött happy enddel.

Az asszonyt a szülés után átvitték az intenzív osztályra, egyelőre ott is tartják a biztonság kedvéért, férje pedig röviddel a lányok megszületése után szívrohamot kapott a nagy izgalmak közepette

- írja a The Sun.

Amikor korábban arról kérdezték, mi lesz a gyerekkel, ha vele vagy feleségével bármi történik a koruk miatt, azt mondta: "Minden Isten kezében van. Aminek meg kell történnie, az megtörténik".