A meddő nőnek néhány éve már született egy kislánya. A most világra jött ikrek apjával ugyanakkor már nincsenek együtt.


70 éves korában ikreket szült szerdán egy ugandai néni, írja a Mirror. Safina Namukwaya ezzel a legidősebb nő lett, aki valaha Afrikában szült, egyben az egyik legkorosabb asszony, aki valaha életet adott gyerekének a Földön.

A meddő asszony egy kampalai kórházban szülte meg kislányát és kisfiát a hét közepén, akiket mesterséges megtermékenyítés után hordott ki. Az orvosok szerint az anya és a két csecsemő is jól van a szülés után. Safina Namukwaya legutóbb 2020-ban szült egy kislányt, vagyis kora ellenére néhány év alatt háromszor is anyuka lett.

Egy helyi tévétársaságnak nyilatkozva a 70 éves néni elmondta, hogy már nincs együtt a most született ikrek apjával. A koros kismama szerint a férfiaknak nehézséget okoz szembenézni azzal, ha egyszerre több gyerekük is születik, ezért nem állhat szóba vele a szülés ellenére az ikrek apja. A beszélgetésből az is kiderült, hogy a legutóbbi terhessége alkalmával komplikációk adódtak.

Safina 40 éve szeretett volna gyereket szülni, de sehogy sem akart sikerülni neki. Korábban azzal is piszkálták, hogy biztosan az anyukája átkozta meg, és ezért nem jön össze neki a kisbaba.

A világ legidősebb kismamája egy indiai nő volt, aki még 2019-ben, 74 éves korában adott életet gyermekének. Az afrikai anyához hasonlóan nála is mesterséges megtermékenyítést követően jött világra a kisbaba. Az ugandai nő szerint végül Isten meghallgatta imáit és így lett rövid idő alatt háromszoros anyuka.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!