Aki nem „alapozik” a parti előtt, „józanérmét” kap, így csökkenhet a törés-zúzás a baleni szórakozóhelyeken.


Érdekes új kísérletbe fogtak a belgiumi Balen városában: négy, utcai sátras szórakozóhelyen jutalmazzák azokat a fiatalokat, akik józanul érkeznek a bulikba – írja a BBC beszámolója alapján a 444.hu.

Az úgynevezett "sobercoin" ("józanérme") kezdeményezői szerint nagy problémát okozott a partikba részegen érkező fiatalok nagy száma. Tapasztalataik szerint aki eleve ittas állapotban kezdett bulizni, nagyobb eséllyel vált agresszívvá vagy kezdett rongálásba. Ez a környéken már komoly problémákat okozott.

A program elindítói szerint lehetséges, hogy véletlen az egybeesés, de az érmerendszer bevezetése után megszűnt a törés-zúzás a partihelyeken. A BBC által megkérdezett fiatalok közül van aki jó ötletnek tartja a kezdeményezést, de olyan is, aki szerint nem ez a megoldás, más meg csak örül az ingyen sörnek.

A kezdeményezés egyelőre tehát sikerként könyvelhető el, de az azért kérdéses, hogy a "sobercoin" mennyire tudja kiváltani a lényegesen olcsóbban kapható bolti italokat a bulihelyeken kapható drága italokkal szemben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!