Fizetnél valaha 167 millió forintot egy megrágott rágógumiért? 83 ezer forintot egy falat csokoládéért? Esetleg 17 millió forintot egy palack ásványvízért? Valószínűleg nem, ahogy egy normális ember sem, ám a cikkünkben szereplő vackok ennek ellenére mégis csillagászati árakon kerültek értékesítésre, és hogy ki vagy inkább miért fizetett értük ennyit…arra még csak ötletünk sincs. Mindenesetre megtették.

Hal - 200 millió forint

Egy arab üzletember 700 ezer dollárt, vagyis közel 200 millió forintot fizetett ezért a halért, aminek az oldalán az "Allah" szó olvasható arab nyelven.

Postai bélyeg - 650 millió forint

Ez a képen látható svéd bélyeg azért ilyen értékes, mert Svédországban egyébként kék színű bélyegzőket használnak, és ez az egy, ami sárga színű. Ezt a bélyeget egyébként 1855-ben adták ki, és akkor 7 svéd korona volt az ára. 2010-ben ezzel szemben egy bélyeggyűjtő 2,3 millió dollárt, vagyis több mint 650 millió forintot fizetett ezért a ritkaságért.

Kiköpött rágógumi - 167 millió forint

Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzőjének utolsó mérkőzésén rágott rágógumija 167 millió forintért kelt el egy online aukción. Az edző egyszerűen kiköpte azt a pálya szélére, majd egy szemfüles rajongó megtalálta, felvette, és bekeretezve meghirdette azt az interneten.

Csokoládé - 83 ezer forint

Ez az ecuadori To'ak névre hallgató csokoládé a világ legdrágább csokoládéja. Eredeti ecuadori kakaóbabból készül, és alig 50 grammos súlya ellenére, mégis több mint 80 ezer forintba kerül darabja.

Palack víz - 17 millió forint

Az Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani névre keresztelt 1,25 literes palackban árult víz a világ legdrágább vize. Kétféle változat létezik belőle: az egyiknek az üvege kristályból (bal) a másiknak az üvege aranyból (jobb) készül. A víznek a belsejében is arany található, ugyanis több milligramm aranyat oldanak fel az egyébként izlandi gleccserek, kristálytiszta francia és fidzsi-szigetei források vizéből készült szomjoltóban.

Double Fantasy album - 127 millió forint

John Lennon és Yoko Ono albumának létezik egy speciális, John Lennon által aláírt változata. Az 1980. december 8-án aláírt album néhány évvel ezelőtt 127 millió forintért talált gazdára egy aukción.

Gyártáshibás üdítős doboz - 80 millió forint

Nem tudjuk ki és nem tudjuk miért, de egy névtelen személy 281 ezer dollárt, vagyis közel 80 millió forintot fizetett ezért a gyártáshibás alumínium dobozért az Ebay-en.

Baseball-labda - 141 millió forint

A képen látható labda mögött szomorú történet rejlik, ugyanis 1920-ban fejen találták vele a Clevelandi indiánok egyik játékosát, Ray Chapman-t, aki 12 órával a baleset után belehalt a labda által okozott fejsérülésbe. Egy gyűjtő nemrég 141 millió forintot fizetett ezért a labdáért.

Muhammad Ali kabátja - 141 millió forint

A bokszoló Muhammad Ali kabátja mögött nincs olyan tragikus történet, mint az iménti baseball-labda mögött, mégis pontosan ugyanannyit fizetett ért egy lelkes rajongó. Ali egyébként a XVII. nyári olimpián viselte ezt a kabátot, ahol könnyűsúlyú bajnok lett.

Baseball-kártya - 793 millió forint

A Pittsburgh Pirates baseballcsapat játékosát, Honus Wagner-t ábrázoló kártyát 1909-ben dobták piacra a Piemont-cigaretták reklámozása céljából. Wagner nagyon egészséges életmódot folytatott, sohasem dohányzott és ezért nagyon ideges lett, amikor megtudta, hogy a fotójával ábrázolt cigarettát dobtak piacra. Ennek eredményeképpen el is érte, hogy beszüntessék a gyártását, ám 40 darabot így is sikerült értékesíteni belőle. Az egyik ilyenért pedig nemrégiben 793 millió forintot fizetett egy gazdag gyűjtő.

Forrás: liked.hu

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!