Blázsovics Péter csapattársainak köszönheti, hogy megmentették az életét. Egyikük, egy orvos azonnal a segítségére sietett, majd a többiekkel együtt küzdöttek a sportoló életéért.


Blázsovics Péter életét csapattársai mentették meg. A magyar válogatott röplabdajátékosa Debrecenben edzett új csapatánál, a DEAC-nál, amikor rosszul lett, megállt a szíve. Társai kezdték meg az újraélesztését.

Játékostársa Árvai Péter orvosként dolgozik, és ő kezdte meg azonnal a segítségnyújtást. Elmondása szerint társának előbb görcsrohama volt, majd a légzése és keringése is megállt - írja az RTL.hu.

„Az újraélesztés az mindig egy csapatmunka, egyedül nem lehet jól megcsinálni, rengeteget segítettek a csapattársaim, volt három orvostanhallgató is éppen edzésen – Dorogi Máté, Vereb Márk, Lovas Lóránd, ők átvették a mellkaskompressziót, váltottuk egymást, többiek értesítették a mentőt, jelezték, hogy megkezdett újraélesztés van folyamatban.” – mondta el.

A beavatkozáshoz az épületben lévő defibrillátort is használták, majd a kiérkező mentők folytatták. Végül sokkolás után sikerült az újraélesztés, a szíve újra működni kezdett és a tudata is visszatért.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!