A Bikini egyik tagja, egyben az Artisjus elnöke szerint ugyan nem tilos az ismert dalok lejátszása tömegrendezvényen, de illendő volna megkérdezni, hogy hozzájárulásukat adják-e a zene felhasználásához.


Magyar Péter szombati, egyes források szerint több százezres tüntetésén gyakran csendültek fel ismert magyar dalok. Nagy Ervin a színpadról az LGT Neked írom a dalt című slágerét énekeltette a közönséggel, de a várakozás perceiben szólt Bikini, Dés-Geszti szerzemény és Demjén Ferenc-dal is.

A Blikk megkérdezte Németh Alajost, a Bikini együttes tagját és az Artisjus elnökét: mit szól ahhoz, hogy számuk elhangzott a politikai rendezvényen. Mint kiderült, Magyar Péter nem kérdezte meg, lejátszhatják-e a Közeli helyeken című számot a Kossuth téren.

Németh a lapnak elmondta: „Magam is csak utólag értesültem arról, hogy a mi dalunk is felcsendült a rendezvényen, hiszen bárki vásárolhat jogokat egy zeneszámhoz, ezt nem lehet részletesen nyomon követni. A történtekkel kapcsolatban szeretném leszögezni, hogy nem akarok politikai állást foglalni, hiszen nem tisztem eldönteni, kinek van igaza,

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!