A nevadai Elkóban készült ijesztő videók elárasztották a közösségi médiát. A rovarok annyira csúszossá teszik az utakat, hogy már komolyan veszélyeztetik a közlekedést.


Óriási mormon tücskök lepték el Nevadát, a helyiek ijesztő videókat posztolnak a közösségi médiában, amelyeken az látható, hogy a rovarok a házak falaitól kezdve az utakig mindenhol ott vannak, ráadásul szörnyű szagot árasztanak.

Nem először történik ezen a vidéken ehhez hasonló rovarinvázió, azonban az egyik kisvárosban készült videók most árasztották el a közösségi médiát, ezzel országos figyelmet irányítva a jelenségre.

A mormon tücskök az emberre ártalmatlanok, azonban jelentősen megnehezítik Elko lakóinak életét, mivel a rovarok miatt sokszor már az is lehetetlen feladat, hogy kinyissák a bejárati ajtajukat.

- mondta a tücskök által okozott veszélyekről Ted Verras, aki közel 15 éves él a telepölésen.

Jeff Knight, Nevada állam entomológusa szerint a mormon tücskök inváziója jellemzően négy-hat évig tart, majd a természetes ragadozóik hatására tűnnek el. A petéik aztán a talajban maradnak egészen addig, amíg egy aszály miatt ki nem kelnek.

@tamrachildofgod #duet with @Rachel #mormoncricket #christiantiktok #fyp #foryourpage #jesussaves #jesuslovesyou #havingfaith #nevada #insects #bugs #katydids #moses ♬ Oh no Oh no no no No - Okasansan08

(via Blikk, NBC News)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!