"Az Élhetőbb Zalaszentivánért Közhasznú Egyesület idén a naptári tavasz érkezésével egy időben szervezte meg a helyi idősek köszöntését az IKSZT nagytermében" - írja a zaol.hu.

A lap azt írja, hogy helyi óvodások versekkel és saját készítésű ajándékkal kedveskedtek a vendégeknek, ezután Dormán Miklós polgármester mondott köszöntőt az időseknek, fellépett Ihos József, majd Sömenek István nyugdíjas érseki tanácsos, a község díszpolgára beszélt az ünnepségen a szeretet és a tisztelet fontosságáról.

Az ünnepség után beszélgetés és "szeretetlakoma" is volt.

A hír azért furcsa, mert a koronavírus-járvány miatt a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, és megtiltották a nyilvános rendezvényeket.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján is rendszeresen elhangzik: elsősorban az idősebb korosztály veszélyeztetett, és mivel cseppfertőzéssel, szoros kontaktussal terjed a vírus, a fertőzés megállításának egyik legfontosabb módja, ha az emberek otthon maradnak és kerülik a személyes találkozást.

hirdetés

Müller Cecilia tisztifőorvos ahétvégi sajtótájékoztatón is külön felhívta a figyelmet megint, hogy aki teheti maradjon otthon, elsősorban az idősek ne mozduljanak ki a lakásukból. A családok fertőtlenítsenek, és tartsák be a higiénés szabályokat.


hirdetés