Az épületet a Semmelweis Egyetem kapta meg, de az oda megálmodott kutatási centrumhoz kormányzati pénzre lenne szükségük.


Kormányzati nyomásra gazdát cserélt egy ferencvárosi szociális intézmény, ki is költöztették a lakókat, de végül a kabinet lefújta az oda tervezett beruházást, így hiába költöztek ki a lakók a Knézich utcai idősotthonból - írja a Népszava.

A kormány 2018-ban döntött úgy, hogy igényet tart az épületre. Ide akarták áthelyezni a Hőgyes–Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrumot, ezért a Semmelweis Egyetem vagyonkezelésébe adták az ingatlant. Ennek megvalósítására a súlyos demenciával küzdő, fekvőbeteg öregeket elvitték a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonából.

Az egyetem közben elindította a közbeszerzést, amit a West Hungária Bau Kft. (WHB) nyert el nettó 29,4 milliárd forintos ajánlatával. A kivitelezéshez viszont kormányzati pénzre van szükségük.

a többi állami finanszírozású projekthez hasonlóan, amelynek a kivitelezése még nem kezdődött el.

Az egyetem a lap megkeresésére közölte, hogy mindezek ellenére továbbra is kiemelt projektjüknek tekintik a Hőgyes-Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrum megvalósítását, így folytatják a beruházás előkészítését.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!