A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke később lemondásra szólította fel.


Két református püspök is Balog Zoltán ellen szavazhatott kedden - tudta meg a HVG. A lap szerint a zsinati elnök magyarázkodása után sem csitult el a botrány az egyházban.

Balogot kedden hallgatta meg a Magyarországi Református Egyház legfőbb törvényhozó testülete, a zsinat, ahol „a személyét és egyházát ért támadásokat” tárgyalták meg. A gyűlésen a tisztségviselők négyötöde vett részt, és a végén „véleménynyilvánító titkos szavazással” a jelenlevők 86 százaléka bizalmat adott neki.

Csakhogy a HVG úgy tudja,

Az, hogy a zsinati elnök mégis 86 százalékos támogatottságot kapott azért lehetett, mert a püspökökön kívül alacsonyabb rangú egyházi emberek is részt vettek a szavazáson. Az ő szavazatuk pedig ugyanannyit ért, mint a püspököké.

Azóta már az is kiderült, hogy az egyik Balog ellen szavazó püspök Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke volt, aki később lemondásra szólította fel a zsinati lelkészi elnöki tisztéről. Csűrös András lelkész pedig a Facebookon azt írta: felajánlja fizetés-kiegészítését „a gyermekbántalmazások elszenvedői javára”, amíg Balog le nem mond.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!