Korábban is kihallgatták már a nagypapát, aki öt unokájával élt együtt, akkor is bántalmazás miatt. Most bűnügyi felügyelet alá került.


Bűnügyi felügyeletbe került, vagyis haza mehetett az 53 éves férfi, aki a gyanú szerint halálra verte az élettársát múlt héten Nyíregyházán – tudta meg az RTL Híradója.

A férfi féltékenység miatt támadhatott a nőre, akivel együtt nevelték a férfi öt unokáját. Közülük a legnagyobb szólt a nagynénjüknek szombaton, hogy nevelőanyjuk nem kel fel, hiába szólongatják.

Kiderült, hogy a férfit decemberben is kihallgatták már a rendőrök, mert akkor a gyanú szerint egy húsklopfolóval verte meg az áldozatot. A lábát ért ütésekből a nő hamar felépült. Akkor azonban a támadót nem tartóztatták le, hanem szabadon engedték.

Bár fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye, annak megakadályozására a bíróság szerint a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet is alkalmas – nyilatkozta a Híradónak Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A rendőröknek szombat hajnalban a földszintes lakásban öt gyerek nyitott ajtót, mind a gyanúsított unokái. Nevelőanyjuk már több napja halott lehetett, amikor úgy tudjuk, a legidősebb, egy nyolcadikos fiú segítéséget kért a nagynénjüktől. Nevelőanyjukat ugyanis hiába ébresztgették, nem kelt fel. A gyanúsítottat a gyerekek anyjánál fogták el, néhány utcával arrébb.

A lakótelepen többször hallottak veszekedést kiszűrődni a lakásból. Szerintük a kukásként dolgozó férfi sokszor ivott, és akkor agresszív lett. Az ügyészség szerint a gyanúsított hamis bejelentést is tett a rendőrségre, azt állította, hogy a nő eltűnt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!