A 21 éves férfi azóta gyakorlatilag csak egy sötét szobában ül, hatalmas fájdalmai vannak, és alig lát a jobb szemére. Egyelőre transzplantációra sem jogosult.


A 21 éves Mike Krumholz elfelejtette kivenni a kontaktlencséjét, mielőtt ledőlt volna pihenni.

Ez december 19-én történt, azóta a floridai férfi élete gyakorlatilag a teljes sötétségben telik, felhagyott a munkájával és az egyetemi tanulmányaival is. Több mint egy hónap alatt hét orvosnál járt, mire fel tudták állítani a helyes diagnózist. Előtte kapott többek között antibiotikumot és szteroidot is, de utóbbi többet ártott, mint használt: felgyorsította ugyanis a parazita terjedését.

A Daily Starnak is a lesötétített szobájából, napszemüvegben nyilatkozott.

"A családom igyekszik mindenben támogatni, az édesanyám szabadságot is vett ki, de még csak egy szobában sem tudunk lenni. Anyagilag is segítenek. Nagyon furcsa, hogy nem láthatok embereket. Az ember nem akarja, hogy sajnálják, de közben meg ugyanúgy akar élni, mint a többi egyetemista" - mondta.

A fájdalom sem múlt el.

- számolt be a lapnak.

@mikekrumholz13 Replying to @spiripod Surgery went well ? I have to wear an uncomfortable bandage for the next 24 hours I’ll post an update when I get to take it off tomorrow ? #eyes #acanthamoebakeratitis #contactlenses #vision #miami #fyp #florida #surgery ♬ Little Bit More - Suriel Hess

Mike-ra még egy nagy műtét vár, aminek segítségével harcolhat a parazitával, de nem túl jók az esélyei. A jobb szemével most szinte semmit sem lát, és nagy részét már megette a parazita. Egyelőre transzplantációra sem jogosult, mivel fiatal és túl nagy a gyulladás, nem fogadná be a szervezete az új szemet. De ha egyszer sikerül a transzplantáció, akkor akár a látása 50%-át is visszakaphatja.

A TikTokra azóta olyan videókat gyárt, amelyekben igyekszik felhívni a figyelmet a kontaktlencsében alvás veszélyeire.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!