A selejtezőben érdekelt öt magyarból egy sem jutott tovább a második fordulóba szombaton a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

A kvalifikációban indult hazai játékosok közül Szabanin Natália, az egyéni világranglista-helyezéssel szintén nem rendelkező Tóth Amarissa, továbbá Drahota-Szabó Dorka (659.), Bondár Anna (241.) és Stollár Fanny (349.) is kiemelt ellenféltől kapott ki.

Az óbudai Hungarian Grand Prix 32-es főtábláján négy magyar helye már biztos:

Babos Tímea (116.) alanyi jogon, míg Jani Réka (181.), Gálfi Dalma (205.) és Udvardy Panna (236.) a Márky Jenő versenyigazgató-jogtulajdonostól kapott szabadkártyával szerepel a legjobbak között.

A hétfőn 11 órakor rajtoló főtáblán - melynek sorsolását vasárnap délelőtt rendezik - a verseny honlapjának tájékoztatása szerint a kazah Julia Putyinceva (43.) lesz az első kiemelt, mert a szintén nevezett argentin Nadia Podoroska (39.) indulhat a tokiói olimpián, ezért megváltoztatta a versenyprogramját.

eredmények, selejtező, 1. forduló:

Jaqueline Adine Cristian (román, 1.) - Stollár Fanny 1:6, 6:1, 6:2
Cristina Bucsa (spanyol, 3.) - Drahota-Szabó Dorka 6:3, 5:7, 6:0
Julia Grabher (osztrák, 6.) - Tóth Amarissa 6:3, 6:4
Tereza Mrdeza (horvát, 7.) - Szabanin Natália 6:4, 6:2
Ekaterine Gorgodze (georgiai, 9.) - Bondár Anna 7:6 (7-3), 4:6, 6:3

A kiemelt képen Stollár Fanny látható, de a fotó egy tavalyi tornán készült.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!