A módosítás eltörölné a három hónapos várakozási időt a meddőségi kezelések között. A kabinet a lépéstől jelentős gyerekszám növekedést vár.


A Belügyminisztérium társadalmi egyeztésre bocsátotta a meddőség kezelésével összefüggő jogszabályok tervezett módosítását, amely már 2023. július 1-jétől hatályba lépne. A cél a demográfiai helyzet és a meddőségi ellátás helyzetének javítása - írja a 24.hu.

A meddőségi centrumokra vonatkozó új finanszírozási szabályok is elkészültek, eszerint a lombikprogramra jogosult egészségügyi szolgáltató a jövőben az érintett beavatkozásokra, eljárásokra az Egészségbiztosítási Alaptól kap pénzt, például az igazolhatóan a beavatkozásnak köszönhetően született gyerekek száma alapján.

A portál emlékeztet Rétvári Bence államtitkár néhány héttel ezelőtti beszédére, amelyben azt mondta a kormánypárti politikus, hogy Magyarországon minden hetedik párt érinthet a probléma, hogy akár éveken keresztül nem sikerül a spontán fogantatás. Hozzátette, hogy a meddőségi problémákat sokszor helytelen életmód, lelki nehézség, stressz okozza, ezért érdemes megfontolni a természetes fogamzássegítési módszereket is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!