Szombaton több helyen lehet számítani hózáporokra, két nyugati megyére pedig a viharos széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést.


Pénteken észak felől tovább növekszik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén felhős lesz az ég, de a többé-kevésbé összefüggő felhőzet mellett van esély rövidebb napos időszakokra is - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elszórtan számíthatunk esőre, záporra, a hegyekben, illetve

Kezdetben a déli területeken lehetnek párás, ködös tájak, de a látási viszonyok a nappali órákban arrafelé is fokozatosan javulnak. A délnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, olykor erős, a hegyekben és a Kisalföldön viharos lökések kísérhetik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, késő estére pedig többnyire -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton délen és keleten is csökken a felhőzet, napközben felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordul zápor, majd egyre inkább hózápor, de egy-egy hózivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is lehetnek.

A maximum-hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat hózápor, délnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul majd.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!