Pénteken hat megyére, szombaton viszont már az egész országra figyelmeztetést adtak a zivatarok miatt.


Zivatarok miatt hat megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ahogy a figyelmeztető előrejelzésükben írják, késő délutántól a Dunántúl északnyugati felén kialakulhatnak zivatarok, amelyeket viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadék kísérhet. Egy-egy heves zivatar is lehet 80 km/h feletti szélrohammal és nagyobb méretű jéggel.

Emiatt

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között alakul, késő estére pedig 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton már nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég, néhány órás napsütés főleg a Tiszántúlon lehet számítani. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar, és helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A déli, majd északnyugati, északi szelet sokfelé erős, zivatarban viharos lökések kísérhetik. Szombaton a délutáni órákban 16, 31 fok valószínű, a tartósabban csapadékos nyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb, délkeleten pedig a magasabb értékeket.

Erre a napra már az egész országra első, illetve másodfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt.

Vasárnap is általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég.

Az északi, északkeleti szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 16 és 28 fok között valószínű. A tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!