A klub csak azután fordult az úszószövetséghez, hogy az edző jelezte, 16 úszójával együtt akar felállni. Előtte annak ellenére sem rúgták ki, hogy kiskorúakkal már nem is szabadott közvetlenül leveleznie – bármit is takarjon a tiltás.


Hosszú Katinka klubja komoly vádakat fogalmazott meg korábbi edzője ellen: a Magyar Úszószövetséghez küldött levélben azt állítják, hogy az edző etikátlan, szexuális célzásokra épülő kommunikációt folytatott női sportolókkal – írja a hvg.hu. A levelet, amit augusztus végén küldött a klub, meg is szerezte a lap. A dokumentumot Hosszú Katinka anyósa, az Iron Swim alelnöke juttatta el a szövetséghez.

A levél szerint Hosszú nem tudott a zaklatásokról, noha az ügyről szombaton író Sportal.hu szerint az edző már áprilisban kapott egy olyan írásbeli figyelmeztetést a klubtól, amit maga Hosszú írt alá.

Ennek ellenére az edző még augusztusban is a klubnál dolgozott. Vasárnap az Index azt írta, az illető csak a Sportal.hu szombati cikke után döntött a távozás mellett – 16 tanítványával együtt.

A tanítványokat ugyanis csak akkor viheti magával, ha a MÚSZ etikai bizottsága nem tiltja el az úszóedzői sportszakmai tevékenységtől – amire viszont van esély a levél után.

A MÚSZ elnöksége teljes egyetértésben döntött az etikai vizsgálatról. Ugyanazok lesznek a bizottság tagjai, akik korábban Szilágyi Liliána, valamint a Bajai Spartacus SC edzőjének ügyét is vizsgálták.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!