Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere vétózná a 2023-as Atlétikai Világbajnokságot, amelynek rendezési jogát 2018-ban nyerte el a főváros.

Baji Balázs, gátfutó volt az első, aki először felszólalt ez ellen. Szerinte, és sok más sportoló szerint, ugyanis hazai közönség előtt versenyezni felbecsülhetetlen érzés.

Emellett nyilvánított most véleményt Hosszú Katinka is egy Facebook-posztban.

Az úszónő azt kívánja, a többi sportoló is tapasztalhassa meg, milyen érzés hazai szurkolók előtt nyerni.

"Voltam olyan szerencsés, hogy úszópályafutásom során VB-t nyerhettem hazai közönség előtt. Sose felejtem el ezt az érzést! Kívánom, hogy minél több magyar sportoló átélhesse a hazai közönség elképesztő szurkolását!"

- írja az úszónő.

Az új főpolgármester ellenzi a projektet, a kormány pedig azon az állásponton van, az lesz, amit a budapestiek akarnak - ha a főváros le akarja mondani a nagyberuházásokat, azok le lesznek mondva.

„Nem lesz könnyű, 34 éves leszek a budapesti vb idején, de hazai közönség előtt miért ne futhatnám életem legjobbját? Miért ne lehetne éppen magyar szurkolók előtt egy felejthetetlen búcsú az atlétikától?”

- teszi fel a kérdést Baji, aki szerint egyébként sincs elég atlétikai létesítmény a városban. Rajongóit a rendezvény támogatására szólította fel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>