Tapssal hálálták meg a magyar buszsofőrnek az utasok, hogy épségben kivezette az alagútból a lángra lobbanó turistabuszt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, pénteken Horvátországban gyulladt ki a busz, amivel a magyar turisták a Krk-szigetre tartottak. A Rijekai autópálya egyik alagútjában haladtak, amikor a hátul ülő utasok fura hangokra lettek figyelmesek, majd észrevették, hogy tűz keletkezett a buszban.

Szerencsére a buszvezető még időben ki tudta vezetni a buszt az alagútból, így minden utas épségben megúszta a balesetet. A sofőr még a bőröndöket is kipakolta a lángoló járműből, így csak az ülések feletti tárolókban hagyott táskák és ruhák égtek el a tűzben.

Az utasokat egy horvát busz vitte el a szállodáig. A mentesítő járaton tapssal köszönték meg a hős buszvezetőnek, hogy megmentette őket.

"Ha az alagútban maradunk, biztosan megfulladunk, egy hős volt a busz vezetője"

- mondta az egyik férfi az Indexnek nyilatkozva.

Az utazást szervező utazási iroda vezetője azt írta az RTL Híradónak, hogy már 7 éve az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatótól bérlik a buszokat, és eddig egyikkel sem volt gond. Közlésük szerint az autóbuszvezető nem érzi magát hősnek, csak tette a dolgát legjobb tudása szerint.

Az már kiderült, hogy a busz motorterében csaptak fel a lángok, de egyelőre még nem tudni, miért.