Brutális gyilkosság történt Dánszentmiklóson: egy középkorú férfit a hétvégén agyonvertek, felakasztottak, majd a holttestét egy szőnyegbe csavarták és felgyújtották. A Pest Megyei Főügyészség indítványozta két férfi letartóztatását, akik közül az egyik halálra verte az áldozatot (ismerősüket), míg a másik segített a holttest eltüntetésében.

A gyanúsítottak testvérek, egyikük egy házban lakott a megölt férfival. Alkalmi munkából éltek, naponta nagyobb mennyiségben fogyasztottak alkoholt. Nem volt köztük soha nagyobb nézeteltérés, de június 15-én mégis összeszólalkoztak, erről pedig a gyanúsított beszámolt a testvérének.

A testvér erre dühös lett, szidta és ököllel ütlegelte az áldozatot, aki a bántalmazástól már a házban védekezésre képtelen állapotba került. Az egyik testvér kivonszolta őt az udvarra, ahol egy fához kötözte és folytatta a verést. A testvére mindezt tétlenül végignézte, majd az összevert lakótársat a sorsára hagyták.

Egy idő elteltével visszatértek a házhoz, ahol látták, hogy semmilyen életjelet nem mutat. Ekkor levágták a fáról, majd a holttestre éghető anyagot tettek és meggyújtották.

A szomszédok vették észre a tüzet. Átmentek a házhoz, ahol felfedezték az összeégett tetemet és értesítették a rendőrséget.

A Blikk azt írja, a konfliktus alapjául az szolgált, hogy a fivérekhez költözött férfi nem akarta elhagyni a házat többszöri felszólításra sem.

Az áldozat korábban a testvérek apjának házában lakott feleségével és két fiával, és válása után költözött a két férfihoz.

"A gyerekekkel jöttünk ki játszani, ám irdatlan bűzt éreztünk. Akkor még fogalmunk sem volt, hogy honnan eredhet. Egy másik szomszéd gyereke szombaton látta is az élettelen testet: szegény kicsi azt hitte, madárijesztő lóg a fáról. Csak vasárnap estére derült ki, hogy honnan jött a szag: akkor a környéket ellepték a rendőrök, a helyszínelők és a tűzoltók. Az egész utcát lezárták"

- árulta el egy szomszéd a lapnak.

A helyszínelés hétfő reggelig tartott, a nyomozók egy 40 éves férfit emberölés, testvérét bűnpártolás gyanújával vettek őrizetbe.