Az érintettek felmondtak, sőt, sok esetben ráborították az asztalt a munkaadójukra, miközben valótlanságokat hirdettek az oktatásról, a kormányról és a fenntartójukról - állítja a Klebelsberg Központ vezetője egy friss interjúban.


Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője a Mandínernek adott interjút.

Hajnal az interjúban a pedagógus-szakszervezeteket azzal vádolta, hogy rendszeresen a baloldal választási kampányát szolgálják, és kiosztotta azokat a tanárokat is, akik korábban nem írták alá a státusztörvényt, de most újra tanítanának.

Hajnal azt mondta: összesen 140 ezer, köznevelésben dolgozó pedagógust érint a béremelés, ebből 80 ezer tanár állami fenntartású iskolában dolgozik. A Klebelsberg Központ a jogszabályoknak megfelelően alapvetően egységes elosztási mechanizmusról döntött, „a novemberi bérhez képest a gyakornokok 32,2 százalékos, a Pedagógus I kategóriába tartozók 31,2 százalékos, a Pedagógus II-be tartozók pedig 29 százalékos emelést kapnak, míg a mesterfokozatúak 21,1 százalékos pluszt.”

A kirúgott tanárok pere kapcsán a Klebelsberg Központ vezetője azt mondta:

Nincsen olyan munkahely, ahová reggel bemegyek, közlöm a főnökkel, hogy köszönöm szépen, nem dolgozom, majd nem küld el.

Szerinte a sztrájk lehetősége adott, az alanyi jog.

- mondta Hajnal Gabriella.

- fejtette ki Hajnal Gabriella.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!