Öt különböző életkorú gyerek a kisiskolástól az egyetemistáig már profi tanszervásárlóvá tette Barbarát - őt kísértük el beszerző körútra, tippeket kérve tőle a tanévkezdésre való stresszmentes bevásárláshoz és spórolási lehetőségekhez.

Vészesen közeledik szeptember elseje, az iskolakezdés időszaka. Egy igazi szakértőt, Riederné Fonyó Barbarát, a Mom With Five blog szerzőjét kérdeztük arról, hogyan oldja meg stresszmentesen és egyszerre gazdaságosan a tanévkezdésre való felkészülést.

Barbara négy fiú és egy lány édesanyja. Posztjai középpontjában a gyerekek, a gyereknevelés, a család és a közös élményeik állnak. Ötgyerekes szülőként már nagy tapasztalata van abban, hogyan intézze hatékonyan az iskolakezdés előtti bevásárlást. Például jól tudja, hogy nem feltétlenül jó ötlet gyerekkel együtt nekiindulni - van olyan gyerek, aki szereti maga kiválasztani a helyszínen a saját dolgait, de van olyan is, akinek inkább nyűg, ha ott kell lennie. Utóbbi esetben Barbara inkább előzetesen átnézi az online kínálatot, a gyerekkel együtt kiválasztja például, azt az iskolatáskát, ami mindkettőjüknek megfelelő, de vásárolni már csak egyedül megy.

Barbara szerint a jó árak mellett az egyik legfontosabb szempont a helyszínválasztás. Érdemes olyan helyre menni, ahol egyszerre lehet beszerezni minden szükséges tanszert, a lehető legnagyobb kínálatból. Szülőként ugyanis tisztában van vele, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen nehéz vagy éppen milyen színű lesz az új iskolatáska.

Barbara interjúban mesélt nekünk a trükkjeiről, és hasznos tanácsokat is kaptunk tőle.

Nézd meg a videónkban, hogyan lehet bevásárolni takarékosan 5 különböző korú gyereknek az iskolakezdésre

Barbarával a budaörsi Tesco áruházba mentünk tanszert vásárolni, ami nemcsak azért optimális választás, mert mindent megkapunk egy helyen, ami az iskolakezdéshez szükséges, hanem azért is, mert kibővült kínálatból egészen szeptember 11-ig válogathatunk. Márpedig Barbara tippjei közül az egyik legfontosabb, hogy nem érdemes mindent egyszerre megvenni, számítanunk kell ugyanis egy második körös vásárlásra is szeptember elején, amikorra kiderülnek a tanárok pontos igényei, a füzetekkel, írószerekkel kapcsolatban.

A Tescóban összesen több mint 3,8 millió darab tanszer, köztük

A Tescónál ráadásul gondoltak a balkezesekre is. A nekik szánt írószereket külön jelölve találhatjuk meg a polcokon.

A kínálatot azért is imádjuk, mert a tanszereken visszaköszönnek a gyerekek kedvenc figurái:

Barbara egy Batman-mintás hátizsákot választott egyik fiának, és ahogy mesélte, a fiúknál a szuperhősös tanszerekkel nem lehet melléfogni. Másik nagy kedvenc a Minecraft: nemcsak maga a számítógépes játék, hanem minden, amin Minecraft-figura található.

A gyerekek pedig kreatívan dekorálhatják a telefontokokat vagy a Minecraft-tornazsákot a szintén vásárlás után megszerezhető ragacsokkal.

A Tescónál ezen kívül a Minecraft legókat és gyerekruhákat is jelentős kedvezménnyel szerezhetjük be egészen augusztus végéig, illetve a készlet erejéig. Augusztus 30-ig pedig a clubcardosok 30 százalék kedvezményt vehetnek igénybe legalább 5000 forint összértékű F&F gyerekruha-vásárlás esetén.

Barbaránál volt Tesco Clubcard, és mivel Scan&Shop szkennert is használt a vásárláshoz, folyamatosan ellenőrizni tudta, hol tart a költésben - na és persze azt is látta, hogy mennyit takaríthat meg a Clubcardnak köszönhetően.

Érdemes az akciós újságokat és a Clubcard alkalmazásban megtalálható ajánlatokat böngészni, mert a Tescónál folyamatosan elérhetők más iskolakezdési termékekre vonatkozó kedvezmények.

Jó hír még, hogy aki nem olyan feketeöves tanszervásárló, mint az ötgyermekes Barbara, az sem fog elveszni a különböző korosztályoknak szánt árucikkek között. A szülőknek - akárcsak a tanító nénik - hostessek segítenek eligazodni az óriási kínálatban országszerte 39 áruházban szeptember 5-ig.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!