Bár már eddig is volt szó arról, hogy Borkai Zsolttól botrányai miatt vonják meg az olimpikonokat megillető életjáradékot, most a parlamentben is kezdeményezték az eljárást - értesült a HVG.

Steinmetz Ádám, a Jobbik képviselője állt elő a törvényjavaslattal, miszerint a polgármester méltatlan viselkedése miatt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vonja meg tőle az életjáradékot. A javaslatot már benyújtotta a MOB jogi osztályának, ahol véleményezik azt, majd etikai bizottságot állítanak fel, hogy ők döntsenek a polgármester sorsáról.

Amennyiben arra jutnak, hogy Borkai valóban olimpikonhoz nem méltó magatartást tanúsított, megvonják tőle az életjáradékot.

Steinmetz, aki maga is olimpiai bajnok - 2004-ben Athénban nyert aranyérmet vízilabdázóként -, volt az, aki kedden megkérdezte a parlamentben Orbán Viktortól, mit gondol a kiszivárogtatott szexvideóról. Miután a miniszterelnök elmondta, hogy beteg dolognak tartja a szexuális együttlétek lefilmezését, azt tanácsolta Steinmetznek, hogy ha úgy ítéli, nyújtson be törvényjavaslatot ezzel kapcsolatban.