Steven Gerrard mezét kapja Szoboszlai Dominik Liverpoolban. A magyar válogatott középpályást hivatalosan is bemutatta a Liverpool FC.


A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt, írja az MTI. A 22 éves középpályás klubváltásáról a nagy múltú angol klub közösségi oldala számolt be vasárnap délután.

Szoboszlait 2026-ig kötötte szerződés a lipcseiekhez, és bár korábban a Newcastle United érdeklődéséről is lehetett olvasni, végül a Liverpool lett a befutó. A sajtó szerint a középpályás kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt - magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget.

A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres angol bajnok Liverpoolnak - amely a következő idényben az Európa-ligában szerepel - az argentinokkal világbajnok Alexis MacAllister után Szoboszlai a második nyári szerzeménye.

Az angol klub nem sokkal vasárnap délután öt óra előtt Szoboszlai Liverpool-mezeket szorongató kezével jelezte, hogy hamarosan bejelentik a középpályás érkezését. A klub hagyományos vörös meze mellett a következő szezonban zöld-fehér lesz az idegenbeli szerelés, így a három szín éppen kiadja a magyar trikolórt:

Az RB Leipzigtől érkező magyar válogatott csapatkapitánya öt évre kötelezte el magát a hatszoros BEK/BL-győzteshez. Heti fizetése 150 ezer font (62 millió) forint lesz, ezzel a klub nyolcadik legjobban kereső játékosa lesz.

A magyar játékos azután kapta meg a 8-as mezt a Liverpoolnál, hogy a néhány nappal korábban szerződtetett világbajnok argentin, Alexis MAc Allister visszautasította, és inkább 10-esben játszik ősztől. A klublegendának számító 8-as azután lett szabad, hogy Naby Keita szombaton a Werder Bremenhez szerződött.

Szoboszlai pályafutása során 226 mérkőzést játszott eddigi klubjaiban, ezeken 64 gólt szerzett és 73 gólpasszt osztott ki. A magyar válogatottban 2019 óta 32 meccsen szerepelt és 7 gólt szerzett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!