Hiller István támogatná, ha férfi és női társelnöke lenne az MSZP-nek, mert szerinte "a ráció mellett szükség van érzelmekre is". Erről a Népszavának adott interjújában beszélt.

Az MSZP választmányi elnöke azt szeretné, hogy a párt társadalmi támogatottsága nőjön, ehhez pedig szerinte olyan feltételeket kell megteremteniük, amelyek a külvilágot egyáltalán nem érteklik.

"Kezdeni kell valamit, az elavult, elnehezedett alapszabályunkkal. Olyan változásokra van szükség, amelyek az MSZP-t egy, a többi ellenzéki formációval hatékonyan együttműködni képes párttá teszik, az elnökséget pedig egy gyorsreagálású testületté. Magam is erős, koncepciózus vezetést akarok"

- mondta.

Utána pedig kifejtette, hogy támogatja a társelnöki rendszert, és jó ötletnek tartaná, ha egy férfi és egy nő vezetné a pártot.

hirdetés

"Együtt élünk ebben az országban nők és férfiak. És a nők tehetsége, joga, ambíciója pont ugyanolyan, mint a férfiaké. Mert nem elég a tartalom. Anélkül ugyan nem megy, de a ráció mellett szükség van érzelmekre is. Ha nem tűnünk szerethető közösségnek, akkor hiába a szakmai színvonal. A szerethetőség nélkül nincs meg a kormányképesség üzenete.

Úgyhogy a médián átjövő, szerethető arcra és közös döntésekre van szükség. Ha ez kiegészül azzal az irányító – a nyilvánosság előtt kevésbé fontos – képességgel, amit a jelenlegi elnök megtestesít, nos az összességében hoz a pártnak" - mondta el Hiller István.

Azt is hozzátette, hogy támogatná Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant a társelnöki szerepben.


hirdetés