Vasárnap éjfélig folytatódhat az adakozás. Minden 25 millió forintból egy újabb fiatal lakhatását tudják biztosítani.


„Közel 60 millió forint gyűlt össze a tegnap este elindult gyűjtésünkben. Ez óriási eredmény:

ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert, amely garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatást! Még holnap, február 18. éjfélig folytatjuk a gyűjtésünket. Minden összegyűlt 25 millió forintból egy újabb fiatal lakhatását tudjuk biztosítani! – írja az Utcáról Lakásba Egyesület közösségi oldalán.

A péntek esti tüntetésen egy óra alatt csaknem 25 millió forint gyűlt össze. Gulyás Márton bejelentése szerint a cél az volt, hogy vasárnapig összejöjjön 25 millió forint, de – mint a Partizán Instagram-oldalán megosztott videóból kiderült – alig egy órával a gyűjtés indulása után már 27 millió forintnál tartottak.

„Szeretném nektek megköszönni, legalább itt a komment szekcióban, hogy összerántottátok az embereket legyen az bármilyen politikai nézettel rendelkező személy. A példátlan magatartásotok és kitartásotok motiváló” – írta egy hozzászóló, látva a gyűjtés és a megmozdulás sikerét.

Az állami gondozott múlt súlyos kockázatot jelent a hajléktalanná válásban, az utógondozásból kikerülők 4-5%-a azonnal az utcára kerül – fogalmaz az Utcáról Lakásba Egyesület.

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!