A Szabó Tímea által korábban csak „lex megdöglesz”-nek nevezett jogszabály már meg is jelent a közlönyben.


Aláírta Novák Katalin köztársasági elnök a szociális törvény módosítását is tartalmazó salátatörvényt. Mindez abból derült ki, hogy a szerdai Magyar Közlönyben megjelent a jogszabály, ezt szúrta ki a hvg.hu.

A „Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról” szóló, számos egyéb intézkedést is tartalmazó javaslatcsomag

A módosítást a párbeszédes Szabó Tímea korábban „lex megdöglesznek”-nek nevezte, és az ellenzéki pártokon kívül több civilszervezet is tiltakozott ellene.

A javaslatcsomag vitáját az ellenzéki képviselők közel egy teljes napig elhúzták az obstrukciójukkal, az Országgyűlés fideszes többsége azonban végül november 22-én elfogadta azt.

Ezután

A tiltakozás ezek szerint eredménytelen volt - ahogy például a kata-módosítás esetében is. Igaz, akkor a köztársasági elnök még egy közleményt is kiadott az aláírás kapcsán, amelyben megmagyarázta, miért látta el a kézjegyével a jogszabályt, amely lényegében megszüntette ezt a kedvezményes adózási formát. A szociális törvény módosítása kapcsán ilyen közleményt azonban most nem adott ki Novák Katalin.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!