A hírt most maga a közmédia közölte, de előtte mindenkit lehazugozott, aki ezt először megírta.


Szombaton mi is beszámoltunk róla, hogy a közmédia kreatív igazgatójaként folytatja pályafutását az ATV-től távozó Kárász Róbert. Vasárnap viszont közöltük azt is, hogy az MTVA cáfolta az értesüléseket. „Az MTVA nem tervezi Kárász Róbert vezető, vagy bármilyen más beosztásban történő foglalkoztatását, ebből fakadóan képernyős feladatok ellátásában sem számít nevezett televíziós újságíró munkájára” – írták akkor.

Hétfő délután azután a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. minden idők egyik legfurcsább sajtóközleményében közölte, hogy leigazolták Kárász Róbertet, de emellett a „téridő meggörbítésével” vádolták az erről először tudósító sajtóorgánumokat, így lapunkat is.

Arról is beszámolnak, hogy hogyan „görbítettünk”. Mint írják: „Az MTVA nem alkalmazza Kárász Róbertet, mert az MTVA egy műsorkészítő alap a törvény szerint, nem pedig médiaszolgáltató. Vagyis gyártja azokat a műsorokat, amelyeket tőle, vagyis az MTVA-tól a médiaszolgáltató Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megrendel. Mert a Duna nZrt. a törvény szerinti médiaszolgáltató.”

Azzal folytatják, hogy „a valóság az, hogy 2023. január 1-től a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti felépítése részben átalakul. A korábbi négy helyett két igazgató látja el a tartalmi feladatokat. Az egyik a tartalomszolgáltatási igazgató, akinek feladata a műsorok – évi kb. 3 millió perc – megrendelése és elfogadása lesz. Ezt a feladatot Tóth István Zoltán látja majd el.

Elmondásuk szerint két jó okuk volt arra, hogy ezt nem közölték előbb.

  • Tíz év gyűlölködése és hazudozása nem teszi könnyűvé a kommunikációt azokkal, akiket amúgy nem érdekli a valóság.
  • Így legalább bemutathattuk a magyar balliberális média működési elvét, a valóság görbítését.

A teljes sajtóközleményt EZEN A LINKEN lehet elolvasni. Ebből kiderül, hogy a saját működésükről való beszámolás hírére a közmédia sértődötteb hangnemet vesz fel, mint Kárász Róbert, ha félreérti interjúalanyát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!